Smartphones & apps

Veel jongeren hebben vandaag een smartphone of tablet. Berichtjes sturen, filmpjes maken, selfies nemen, apps uitproberen, Facebook checken, spelletjes spelen, surfen op het internet, … het is allemaal mogelijk en zeer gemakkelijk. Soms is het moeilijk om alle nieuwe ontwikkelingen te volgen of te begrijpen.

Ook op school maken jongeren dagelijks gebruik van deze technologieën. Daarom biedt dit themablok ouders en leerkrachten voldoende achtergrondinformatie over het gebruik van smartphones en apps, en de gevolgen voor onze privacy. Je vindt hier ook tips over hoe je jouw smartphone en tablet op een privacyvriendelijke manier kan gebruiken. Zo kan je jongeren met vragen of problemen over dit onderwerp informeren en helpen.

In andere thema's

Bescherm jouw smartphone in 8 stappen

Onderstaand filmpje toont hoe je in 8 stappen jouw smartphone beter kan beschermen. Wij vinden het alvast een aanrader.

Toneelstuk "#likeme"

"#likeme" vertelt het verhaal van Roxane en Britt, die in de nabije toekomst leven waar technologie alles beheerst en bepaalt wat voor burger je bent. Het is een stuk over de voor- en nadelen van technologische evolutie. Op een luchtige manier en gebruik makend van herkenbare situaties, roept de voorstelling vragen op in verband met privacy, controle en het gebruik van sociale media.

'ik beslis' ging alvast kijken en zag dat het goed was.