Sexting

Dit is het versturen van seksuele berichtjes via sms, sociale media of telefoondiensten, zoals Skype. Die berichtjes kunnen dus tekstberichtjes zijn, maar evengoed ook een seksueel getinte foto of een filmpje. Zo’n seksueel berichtje heet simpelweg een ‘sext’.

Sexting is op zich helemaal niet zo erg. Jongeren experimenteren nu eenmaal graag, ook op seksueel vlak. Maar ze moeten zich wel bewust zijn dat sexting ook privacyrisico’s met zich meebrengt. En daar durft het nogal eens mislopen, niet alleen bij jongeren… ook volwassenen trappen in de val.

In dit themablok vind je meer informatie over sexting. Wat is dit? Wat kan je doen als er problemen opduiken? En enkele nuttige tips.

In andere thema's

Toneelstuk "Naakte feiten"

"Naakte feiten" vertelt het verhaal van Nina en Milan. Na wat gechat sturen ze ook naaktfoto's naar elkaar. Wanneer Milan die foto's doorstuurt naar een vriend loopt het echter fout.
Dit ernstige onderwerp wordt in het toneelstuk overgoten met de nodige humor.

'ik beslis' ging alvast kijken en zag dat het goed was.

Toneelstuk #gekraaktdooreigennaakt

#GekraaktDoorEigenNaakt vertelt het verhaal van Casper en Josefien. Beide tieners hebben een intieme foto gedeeld met hun liefje… Het stuk werd geschreven door de vijftienjarigen Maxine en Remi. Het probeert één van de gevaarlijkste vormen van pesten bespreekbaar te maken. De kracht van het stuk is dat het gemaakt werd door jongeren, vanuit hun eigen leefwereld.

'ik beslis' ging alvast kijken en zag dat het goed was.