Het verhaal van Sophie – heel de school heeft me naakt gezien

Sophie en Simon waren sinds een week of twee een koppeltje. Alles ging echt super met de twee tortelduifjes. Tenminste, tot Simon een grote stommiteit beging, waardoor heel de school Sophie heeft uitgelachen. Lees hier hun verhaal.

Tijdens het weekend konden Sophie en Simon niet samen zijn omdat Simon dan naar zijn vader gaat. De smoorverliefde Sophie miste haar Simon enorm. Gelukkig is er de smartphone en de laptop waarmee ze via allerlei apps en sociale media toch met elkaar kunnen communiceren. Tijdens een van deze gespreken heeft Sophie het idee opgevat om een foto van zichzelf in badjas naar Simon te sturen. Simon reageerde zeer positief en enthousiast. En van het een kwam het ander. Sophie stuurde een foto van zichzelf zonder badjas. Het was een leuke en spannende avond voor Simon en Sophie.

Na het weekend keek Sophie er enorm naar uit om Simon terug te zien op school. Maar het weerzien verliep helaas niet zoals gehoopt. Medeleerlingen vroegen aan Sophie of ze ook voor hen eens een ‘showke’ kon geven en dat ze al heel wat ‘hits’ had. Sophie snapte er werkelijk niets van tot er iemand liet vallen dat er een pagina “Sexy Sophie” op internet bestond en deze op zijn Smartphone aan haar liet zien. Sophie raakte in paniek.

Toen Simon op school aankwam sprak ze hem direct aan. “Wat heb je gedaan?”, schreeuwde ze. “Hoe komt het dat iedereen de foto’s die ik je gisteren heb gestuurd, gezien heeft?” Simon op zijn beurt reageerde heel geprikkeld: “Denk je nu dat ik dat gedaan heb ofzo?” Sophie barstte in tranen uit: “Wie anders? Ik heb die foto’s enkel naar jou gestuurd!!”

Simon gaf uiteindelijk toe dat hij de foto naar zijn beste vriend Jay had gestuurd, maar dat hij niet wist dat Jay deze op internet zou zetten. Sophie kon niet geloven hoe stom ze was geweest om Simon te vertrouwen. Ze was boos op Simon, Jay, maar ook op zichzelf. “En wat gaan ze thuis zeggen als dit alles uitkomt?”, panikeerde ze.

Gelukkig kon Sophie met haar verhaal bij haar ouders terecht die haar geholpen hebben om deze gebeurtenis zo goed als mogelijk op te lossen en te verwerken. Toegegeven, de ouders van Sophie schrokken eerst wel even van alles wat er gebeurt was. Maar door hun goede reactie en hun steun heeft Sophie ondertussen de draad weer opgenomen.

De moraal van het verhaal

Arme Sophie, wat een verhaal! Liefde kan soms blind zijn. Sophie wilde alleen maar een leuke spannende avond met haar vriendje Simon. En ze vertrouwde hem voor 100%. Onterecht, zo blijkt nu. Want Simon maakte een cruciale fout. Hij brak haar vertrouwen en stuurde de foto’s naar Jay. Misschien wel te goeder trouw, misschien ook niet. Jay beging een strafbaar feit, hij gooide de foto’s op het internet, zonder toestemming van Sophie. Het resultaat is bekend, grote imagoschade voor Sophie, om nog maar te zwijgen van het verdriet, het gebroken vertrouwen en de pesterijen. Altijd moeilijke levenslessen voor een jongere op weg naar de volwassenheid.

Wist je dat: Toestemming

Wist je dat je niet zomaar foto’s en filmpjes van anderen mag maken of verspreiden? Je hebt altijd toestemming nodig om dit te doen, ook al gaat het niet om gênante (naakt)foto’s of filmpjes. Lees er hier  alles over.