Het verhaal van Sophie – heel de school heeft me naakt gezien

Sophie en Simon waren sinds een week of twee een koppeltje. Alles ging echt super met de twee tortelduifjes. Nu ja, tot Simon een grote stommiteit beging, waardoor heel de school Sophie heeft uitgelachen. Lees hier haar verhaal.

Zondagavond 19u – Een weekend zonder Simon

Het gaat echt geweldig met Simon! We zijn elke dag na school samen geweest… Maar nu moet ik Simon heel het weekend missen… Hij gaat naar zijn vader en die woont echt ver. Wat zou ik hem graag bij mij hebben… Ik heb een idee! Ik stuur hem een foto van me in badjas… zo weet hij dat ik aan hem denk! Voila, that’s done!

Zondagavond 19u15 - Sexting

Simon mist me duidelijk ook heel erg! Hij stuurt direct dat hij mijn foto sexy vindt en dat hij nu zo graag bij me zou willen zijn. Misschien kan ik… ja, dat is het! Ik stuur hem een foto van me zonder badjas… zo kan ik hem tonen dat ik hem graag zie en kunnen we samen toch een beetje plezier maken. Benieuwd naar zijn reactie, spaaannnennd!

Maandag 7u- Naar school

Ik maak me vlug klaar om naar school te vertrekken. Straks zie ik Simon terug! Zijn reactie was echt super! Hij heeft wel duizend keer gezegd hoe mooi ik ben en dat hij niet kon wachten om me terug te zien op school!

Maandag 8u30 – Aankomst op school

Ik krijg rare reacties van andere leerlingen. Ze vragen me wanneer ik nog eens een ‘showke’ geef en dat ik heel wat ‘hits’ heb. Geen idee waarover ze het hebben… Wat zegt die gast daar? Foto’s op de pagina ‘Sexy Sophie’… zou het kunnen dat Simon… nee, dat kan niet !!!!!!

Maandag 10u – Gesprek met Simon tijdens de pauze

Tijdens de pauze kan ik eindelijk met Simon spreken. “Wat heb je gedaan?”, vraag ik. “Hoe komt het dat iedereen de foto’s die ik je gisteren heb gestuurd, gezien heeft?” Hij reageert heel boos: “Denk je nu dat ik dat gedaan heb ofzo?” Ik roep hem terug: “Wie anders? Ik heb die foto’s enkel naar jou gestuurd!!”

Ik kan het niet geloven… waarom Simon, waarom heb je die foto’s naar Jay gestuurd??? En dan durft hij nog te zeggen dat dit alles niet zijn schuld is omdat hij mijn foto’s niet op internet heeft gezet, maar zijn vriend Jay. Hoe durft hij dat nu te beweren?

Maandag 16u – Einde schooldag

Wat een verschrikkelijke dag! Iedereen op school keek naar me alsof ik iets heel ergs gedaan heb. Terwijl ik gewoon maar een foto van me naar mijn vriendje heb gestuurd. Daar is toch niets verkeerd mee? Het was helemaal niet de bedoeling dat iedereen die foto’s zou kunnen zien … Ik krijg zelfs nare berichtjes van mensen die de foto’s gezien hebben: “je foto’s zijn hot! Kwil je ontmoeten van8!”

Wat moet ik nu doen? Ik kan morgen toch niet terug naar school? Toch niet naar al die mensen die mijn foto’s hebben gezien? En wat als ik later een job zoek en het eerste wat mensen over me vinden op google zijn die naaktfoto’s? En… O nee, mama gaat het zeker ook al weten! En als ze het vertelt tegen paps… hij gaat flippen!!!

En het is allemaal de schuld van Simon en Jay! Simon had die foto’s die speciaal voor hem bedoeld waren, nooit naar Jay mogen sturen. En wat Jay deed… daar heb ik zelfs geen woorden voor! Maar ik moet stoppen met alleen anderen de schuld te geven, ik ben uiteindelijk diegene die de foto’s eerst heeft verstuurd. Ik had ook moeten nadenken…

Maar wat nu? Weglopen van mijn problemen?

Nee! Ik vecht terug!! Weglopen van mijn problemen lost niets op. Ik ga naar huis en zoek iemand die me kan helpen, waarmee ik kan praten over wat er gebeurd is. Ik ben er zeker van dat mams of paps me raad kunnen geven.

De moraal van het verhaal

Arme Sophie, wat een verhaal! Simon had de foto’s van Sophie nooit mogen doorsturen naar Jay! En Jay had ze zeker en vast niet op het internet mogen gooien! Hierdoor hebben veel mensen een verkeerd beeld van Sophie gekregen. Gelukkig heeft ze de juiste reactie: ze blijft niet zitten met haar probleem en gaat erover praten.

Wanneer je net als Sophie een sext verstuurt, dan is dit niet zonder risico’s. De kans bestaat dat jouw berichtje of foto bij mensen terecht komt voor wie deze niet is bedoeld! En dat kan nare gevolgen hebben, zoals reputatieschade of zelfs pesterijen…

Denk dus altijd goed na voordat je iets verzendt of deelt met anderen! Immers, op het moment dat je een sext verzendt, verlies je de controle over wat ermee gebeurt! Wanneer het toch fout zou lopen, reageer dan zoals Sophie en zoek hulp. Praat erover met mensen die je vertrouwt, zoals je ouders bijvoorbeeld.