Smartphones & apps

Zou jij nog zonder je smartphone kunnen of willen? Je neemt hem overal mee! Je staat er mee op en gaat er mee slapen. Hij gaat mee naar school, de sportclub, op reis en zelfs aan tafel. Met hem op zak verveel je je nooit: berichtjes sturen, bellen, filmpjes maken, selfies nemen, apps uitproberen, spelletjes spelen, Facebook checken, …

Maar weet je ook of je zomaar het nummer van je vrienden mag doorgeven aan andere mensen en of je ouders jouw smartphone mogen controleren? Heb je er ooit al bij stil gestaan of er risico’s zijn bij het gebruik van gratis WIFI of bij het downloaden van een app? En is het verstandig om overal waar je komt je locatie te delen via je smartphone?

In dit themablok gaan we dieper in op deze en andere vragen die te maken hebben met de bescherming van je privacy bij het gebruik van je smartphone en tablet.

In andere thema's

Bescherm jouw smartphone in 8 stappen

Onderstaand filmpje toont hoe je in 8 stappen jouw smartphone beter kan beschermen. Wij vinden het alvast een aanrader.

Tip: vergrendel je smartphone en tablet

Zorg ervoor dat je jouw smartphone en tablet steeds beveiligt met een wachtwoord  of een code wanneer je hem niet gebruikt.

Zo wordt het moeilijker voor anderen om zonder jouw toestemming de informatie (berichtjes, foto’s, filmpjes, …) op jouw telefoon te bekijken.