Kan iemand de beelden van mijn webcam opnemen?

Ja, dat kan.

Een webcam is plezant!! Niets is leuker dan met je vrienden of vriendinnen gezellig bij te praten via Skype of Facetime. Waarom met elkaar bellen als je kan Skypen? Niet alleen is Skype gratis, maar je kan elkaar ook echt zien terwijl je praat! Stel je eens voor, Skype zonder webcam… Dat zou toch niet hetzelfde zijn!

Maar wanneer je een webcam gebruikt, moet je natuurlijk ook opletten wat je doet. Een filmpje of foto met de webcam is snel gemaakt en op enkele seconden tijd kan het de hele wereld rondreizen. Het is bijna onmogelijk om het nadien nog van het internet te halen. Zo kan het gebeuren dat je jezelf ziet opduiken op een of andere website. Of stel je voor dat iemand van school je in een gênante positie herkend heeft !

Een webcam is dus een leuk hebbeding maar denk twee keer na want de beelden van een webcam kunnen bewaard of naar iemand anders doorgestuurd worden.

Tip

Maak nooit foto’s of laat nooit foto’s maken van situaties waarbij je denkt dat deze niet aan iedereen mogen getoond worden. Poseer bijvoorbeeld nooit naakt voor een webcam. Doe nooit dingen of zeg nooit dingen waarbij je je niet goed voelt.